Pengikut

Ahad, 13 September 2009

Bagan Pinang - Anggota Keselamatan Di Tampar Dan Di Hina Tapi Undi Pos Mereka Mahu Pulak

PAS menuntut pemansuhan Borang Lampiran 2 yang mengandungi butiran nama, kad pengenalan dan nombor siri kertas undi yang diberikan kepada pengundi pos dalam pilihan raya kecil kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Bagan Pinang.

Naib Presidennya, Datuk Mahfuz Omar juga mencadangkan agar ia juga dimansuhkan dalam semua pilihan raya yang akan diadakan selepas ini.

“Apa yang berlaku sebelum ini, setiap pengundi pos perlu memasukkan kertas undi dan borang pengisytiharan itu ke dalam sampul surat undi pos, sebelum memasukkannya ke dalam beg undi.
“Apabila sampul surat itu diperiksa, borang perakuan itu akan jelas menunjukkan identiti pengundi dan calon yang mereka undi yang mengakibatkan tidak ada lagi kerahsiaan pengundian yang menjadi prinsip asas dalam proses demokrasi.
“Apabila tidak ada kerahsiaan, ia pasti mengakibatkan seseorang pengundi pos tidak berani mengundi calon lain selain dari yang diarahkan supaya diundi,” katanya.
Borang tersebut, menurut beliau, digunakan kerana didakwa merupakan perakuan bagi mengesahkan pengundi pos sudah diperuntukkan kertas undi.
Menurut Ahli Parlimen Pokok Sena itu, dalam satu pertemuan antara wakil-wakil PAS dengan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) sebelum ini, pengerusinya ketika itu pernah berjanji untuk mempertimbangkan pemansuhan borang itu.
“Bagaimanapun, tidak ada apa-apa yang berlaku selepas itu,” katanya sambil menegaskan PAS akan membangkitkan habis-habisan isu undi pos dalam pilihan raya kecil Bagan Pinang nanti
.Antihero:-Inilah lagi satu sifat2 bangang,bodoh dan HINA SEPERTI LEMBU para pemimpin2 Perosak Rakyat.Di Permatang Pasir polis yg menjaga keamanan di tampar dan di cerca tapi di bagan pinang undi mereka diperlukan.Begitu juga dgn angkatan tentera kita di MU mereka di fitnah kononnya membantu jentera BN berkempen tapi di bagan pinang undi mereka jugak di harapkan.Inilah cara politik gampangan Mahfuz and the geng hidung tak mancung pipi tersorong2 ke pungkoq nuar.Macam mana lah undi anggota keselamatan kita nak bagi kat PR sedangkan agenda perjuangan PR adalah untuk memertabatkan penjenayah dan menghina anggota keselamatan yg majoritinya berbangsa melayu.

3 ulasan:

Ashley Ahmed berkata...

salam,

good point, ada yg memanggil polis anjing, hrp2 ank dia bercita2 nk jd polis, bia dia rs perasaan nk jd bapa anjing!

Tanpa Nama berkata...

SLM BRO...MAHPUZ AL MAHPIZZZ TU TUKANG GENDANG JEK..SI MAT SABUN TU PUN SATU PUNYE LEMBU..DLM MAHKAMAH DIA BUAT TEMPAT LAWAK EMBAH DIA..X HERAN LA KLU PENYANGAK2 PAS NI SAMA TARAF DGN LEMBU2 YG ADE KT TEPI JLN TU BROO KEHKEHKEH

Tanpa Nama berkata...

masa PRU12 lalu anggota keselamatan telah meletakkan undi mereka kepada Kerajaan yang memerintah itu di Bagan Pinang...mereka begitu setia kepada kerajaan.

Tapi di negeri pantai timur mereka juga adalah pembelot dan tak boleh dipercayai.....