Pengikut

Jumaat, 14 Ogos 2009

Undian KDN - PRO ISA MENANG - Syabas Pada Pengundi
Selepas dilanda kontroversi, akhirnya undian portal berita Kementerian Dalam Negeri (KDN), yang berakhir tengah malam tadi, melegakan mereka yang pro-Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA).Sebanyak 58 peratus atau 23,850 respons mengundi menyokong ISA "diteruskan dengan semakan" seperti dijanjikan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.Hanya 42 peratus atau 17,399 respons mahu akta kontroversi itu "dimansuhkan" bagi soalan keempat "Apa yang anda mahu dari ISA?" (lihat carta pertama), satu daripada dua soalan yang didakwa diseleweng akibat lonjakan mendadak dan luar biasa kelmarin. Pada jam 4 petang 10 Ogos, hanya 1,333 respons mahu ISA disemak semula tetapi melonjak 1,069 peratus kepada 15,590 respons pada 1.45 petang semalam (lihat carta kedua).Lonjakan luar biasa itu, berbanding hari-hari sebelumnya, mula dikesan tengah hari Isnin lalu - justeru mula menjadi subjek pertikaian sekumpulan pengguna internet di ruang diskusi Facebook.
  1. Sudah terbukti majoriti rakyat menyokong semakan yg akan dilakukan kerajaan keatas ISA.
  2. Terbukti bahawa penyokong2 tegar pakatan perosak rakyat telah diperkudakan dan dipermaiankan oleh mahaguru songsang aljub dan parti dog n pig
  3. Terbukti juga pemimpin2 sonsang pakatan perosak rakyat hanya bercakap besar dan sombong bodoh belaka
  4. Semakin terbukti pakatan perosak rakyat bakal tinggal sejarah kerana kobodohan,kefasikan,kebebalan serta sifat kebabian mereka menyebabkan rakyat semakin bosan dan meluat.

Tiada ulasan: