Pengikut

Rabu, 17 Jun 2009

Perpaduan-Najib lihat PAS ikhlas.... Nasharuddin sambut baik...Tapi Nik Ajis yg Meroyan

KOTA BAHARU 17 Jun — Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik hari ini meminta Nasharuddin Mat Isa melepaskan jawatannya sebagai Timbalan Presiden parti dan sebagai Ahli Parlimen Bachok jika berhasrat meneruskan agenda kerajaan perpaduan.
“Isu kerajaan perpaduan bukannya datang daripada Pas, ia adalah lontaran (idea) peribadi. Perkara itu tidak pernah dibincangkan dalam kertas sebagai agenda Pas mahupun dalam kertas pakatan pembangkang.
“Kalau benar Nasharuddin nak setuju (dengan kerajaan perpaduan) lebih baik dia masuk UMNO, letak jawatan timbalan (presiden Pas) dan di Bachok. Apa buat sampah, menyusahkan,” katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat exco kerajaan negeri di sini hari ini. - Bernama


ALAHAI TOK GURU APAKAH TOK GURU KITA DI DAH NYAYOK APALAH NAK MARAH SANGAT KALAU ORG MELAYU ISLAM ITU BERSATU SANGGUP KER TOK GURU TENGOK ORG MELAYU ISLAM BERPECAH BELAH KERANA PERBEZAAN POLITIK.SANGUP KER TOK GURU TENGOK ORG MELAYU ISLAM HIDUP MEREMPAT DI BUMI MELAYU INI.APAKAH TOK GURU SANGGUP TENGOK KEKAYAAN BUMI MELAYU INI DI RAMPAS/ROMPAK OLEH KAUM PENDATANG HANYA KERANA MELAYU ITU BERPECAH BELAH?


MAAFLAH TOK GURU RASA NYA LEBIH BAIK TOK GURU BEREHAT DI RUMAH BERSAMA ANAK DAN CUCU DARI TOK GURU MENGELUARKAN FATWA YG KARUT MARUT YG MEMECAHKAN PERPADUAN MELAYU ISLAM.AKHIR KATA SEBENARNYA SAYA MALAS NAK ULAS SEGALA PERKATAAN KARUT MARUT YG KELUAR DARI MULUT TOK GURU TAPI DEMI ORG MELAYU ISLAM TERPAKSA JUGA LAH SAYA MENGULAS SIKIT.

1 ulasan:

mohammad azren fooldog PH yg bahalol berkata...

Baru la hari ini kita nampak rupa sebenar seorang tok guru yang disanjung2 oleh penyokong PAS. Ketika orang lain mahukan perpaduan sesama Melayu dan sesama Islam, N.Ajis pula asyik dengan menyatakan itu lontaran / idea / pendapat peribadi.

Jika benar itu lontaran peribadi, tak mungkin Presiden dan Timb. Presiden boleh sependapat mengenai kerajaan perpaduan ni. Apakah seperti yang dikatakan oleh N.Ajis yang mereka berdua dan penyokong kerajaan perpaduan ini 'boneka UMNO'??

N.Ajis harus bermuhasabah diri, jangan kerana dendam lama bersama UMNO di bawa sampai ke mati. Mungkin juga ada 'suara-suara' belakang N.Ajis yang bencikan perpaduan sesama Islam, tetapi lebih suka perpaduan bersama musuh Islam.

Dan hari ini juga bersaksilah kita yang kata2 N.Ajis sudah menjadi seorang DIKTATOR. Subhanallah...