Pengikut

Khamis, 18 Jun 2009

MELAYU RINDUKAN PERPADUAN

Perpecahan Melayu teruk

PUTRAJAYA 17 Jun – Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria hari ini memberi amaran perpecahan orang Melayu ketika ini terlampau teruk sehingga golongan majoriti itu kelihatan terlalu lemah.
Membiarkan orang Melayu sendiri mentafsirkan apa yang dimaksudkannya daripada pengamatan suasana hari ini, Tokoh Maal Hijrah Kebangsaan 2008 itu percaya hanya kerajaan perpaduan antara UMNO-Pas sahaja boleh mengembalikan semula kewibawaan orang Melayu di Malaysia.
‘‘Saya sebenarnya tidak mahu mengulas isu-isu politik tetapi dalam soal cadangan kerajaan perpaduan UMNO-Pas ini, saya setuju sangat jika ia dapat dijayakan.
‘‘Ia bukan sahaja boleh menyatukan orang Melayu malah lebih dari itu mempertahankan agama Islam yang suci ini,” katanya kepada Utusan Malaysia di sini.-sumber utusan 18/06/09

Antihero mmg bersetuju dgn pendapat Mufti Perak.Perpecahan melayu adalah kerana terdapat org2 melayu sendiri yang giler kuasa dan tamak dalam perjuangan dan mereka yg tidak percaya pada qoda dan qadar.Di samping itu terdapat juga kaum2 pendatang yg lain takut untuk melihat org melayu bersatu.Takut kerana cita2 politik mereka tidak kesampaian.
Mereka yg menyebabkan perpecahan org2 melayu adalah seperti berikut
1.Anwar Aljubri
2.Pok Nik Ajis
3.Lim Kit Siang anak beranak (anti melayu)
4.Hindraf bersaudara
5.Segelintir puak2 dari kaum pendatang yg anti melayu dan raja2 melayu
6.Si monyet dari Bukit Gantang (Nijar)

Bagi AH andai kata kerajaan perpaduan gagal adalah baik kiranya perpaduan antara umno dan pas di teruskan demi AGAMA,BANGSA dan NEGARA.

2 ulasan:

MK IV berkata...

sudah di link kan ke blog saya, selamat berblogging

AntiHero berkata...

tq