Pengikut

Isnin, 16 Ogos 2010

EKUITI BUMIPUTERA 30% - AKU BANTAH MCA , AKU BANTAH PERKASA

Pemilik blog ini dgn keras membantah usaha MCA dan seangkatan denganya yg mencadangkan ekuiti bumiputera di kurangkan secara beransur-ansur dan kami juga membantah usaha Perkasa yg hanya ingin mempertahankan ekuiti bumiputera hanya sebanyak 30%.

Pemilikan ekuiti untuk bumiputera harus di tingkatkan secara beransur-ansur dari 19% buat masa ini sehingga ke 67%.Ini bagi mewakili kedudukan majoriti 67% bumiputera di Malaysia ini.

Pemilik blog ini juga mencadangkan bahawa mana2 individu atau pertubuhan yg mencadangkan pengurangan ekuiti untuk bumiputera mereka harus dikenakan tindakan yg keras.Dimana status kerakyatan mereka harus digugurkan serta pertubuhan itu di haramkan dgn serta-merta dan dalam masa yg sama disumbat ke ISA.

Akta monopoli juga harus di kuatkuasakan dimana tidak dibenarkan bangsa2 pendatang memonopoli sesuatu perniagaan itu sehingga menekan kedudukan kaum bumiputera.

Bangsa2 imigrain ini juga harus membuka pintu seluas2nya di dalam sektor swasta kepada bumiputera untuk bersaing dgn adil kerana selama ini kaum bumiputera telah di diskriminasi dgn teruknya dimana ada syarikat tidak membenarkan pekerja2 beragama islam bertudung dgn pemberian tangga gaji yg membezakan kaum.Dimana kaum bumiputera atau India mendapat gaji yg rendah berbanding kaum cina walaupun mempunyai kelayakan yg lebih dari kaum cina.
Dalam masa yg sama mana2 syarikat yg mensyaratkan kebolehan berbahasa mandarin sebagai syarat untukmendapatkan pekerjaan harus di senarai hitamkan dan lesen2 perniagaan mereka harus di tamatkan.


p/s;- Malaysia aman tanpa peliwat dan pornstar

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

get your fact right.

perkasa bersama mpm tuntut ekuiti bumiputera 67%!

baca resolusi keb