Pengikut

Khamis, 16 Julai 2009

Manoharan mohon maaf isu songkok


KUALA LUMPUR: Selepas berdiam diri selama seminggu, bekas tahanan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA), M Manoharan akhirnya memohon maaf secara terbuka kepada orang Melayu dan Bumiputera berhubung isu songkok dan Bumiputera yang beliau persoalkan sebelum ini. Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Kota Alam Shah itu membuat permohonan maaf menerusi sepucuk surat yang diserahkan kepada Presiden Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung (GPMS), Datuk Reezal Merican Naina Merican, di Ibu Pejabat GPMS di Sentul di sini, semalam. Manoharan menyerahkan surat memohon maaf bertarikh 15 Julai 2009 menggunakan kepala surat Adun Kota Alam Shah kepada Reezal Merican pada jam 4.15 petang.

Dalam suratnya lagi, Manoharan memohon maaf sekiranya kenyataan peribadinya itu mengecilkan hati atau mengguris perasaan mana-mana pihak dan beliau tidak mempunyai apa-apa niat terselindung. "Saya juga tidak pernah menyoal hak orang Melayu seperti termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan," katanya sambil mendakwa pihak media elektronik dan akhbar tersalah tafsir kenyataannya.
Manoharan mendakwa, kenyataannya berhubung isu songkok dan Bumiputera adalah pandangan peribadi mengenai konsep 1Malaysia yang diilhamkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak. "Saya amat menghormati baju kebangsaan kita, termasuk songkok," katanya.

sumber berita harian 16/07/09

Aiyo ini tambi minta maaf pun tara ikhlas lah.Dah teruk kene hentam kiri kanan depan belakang dan tanpa sokongan dari rakan2 pakatan baru mau minta maaf itu pun pasal takut kene tahan ikut akta hasutan.

Lagi satu tambi lain kali u jgn suka2 cakap ikut mulut saja org melayu pun boleh bikin itu macam tapi kami org2 melayu masih bersabar dgn perangai bangsat anda wahai tambi.U mau ka org melayu minta kerajaan tarik balik kerakyatan semua rakyat malaysia berketurunan india dan memilik negarakan semua company2 org india .tambi u pergi jaga u punyer kawasan sudahlah itu penduduk taman bayu perdana sudah complain sama u kat sinar harian tara buat kerja ka makan gaji buta saja u tau.Podahh puiii

1 ulasan:

MAWAR BERDURI berkata...

salam?

hehe betul jugak amaran ko ni.. kang tarikh smua kerakyatan payah pulak hehe